Discover China Cuisine

Discover China vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt de rijkdom van de Chinese keuken te verkennen. Onze zorgvuldig samengestelde reizen, excursies, workshops en activiteiten schetsen samen een zeer compleet beeld van het culinaire leven in China tegen een culturele, historische of eigentijdse achtergrond. Door onze expertise, ervaring en contacten is het aanbod exclusief en grensverleggend. Zo leert u de échte keuken van China kennen: grenzeloos goed, mateloos creatief en eindeloos lekker.

Culinaire teambuilding is een geweldige manier om het ijs te breken en een groep medewerkers in een team te transformeren. Of u de baas bent of de assistent doet niet meer ter zake als u samen probeert de snijkunst van de chef-kok te evenaren en het andere team te verslaan.

chinese_thee_ceremonie_beijing

Deze ‘safari’ biedt de theeliefhebbers en andere geïnteresseerden de kans op een bijzondere ervaring. Het bezoek aan Beijing’s theemarkt en ‘snackstreet’ is fascinerend, informatief en zinnenprikkelend. Maliandao staat bekend als een van de beste markten van China voor wie verse theebladeren wil kopen. Van Oolong uit het mistige Wuyi gebergte in Fujian, tot Pu’er uit het woeste hoogland...

kookles_shanghai_dimsum

Dumplings (jiaozi) zijn de echte Chinese obsessie. Ze kunnen eenvoudig en stevig bereid worden zoals de geliefde hartige Noord-stijl jiaozi of zoals de kunstige met kristalachtige garnalen gevulde delicate dumplings uit Kanton. Ga met ons mee naar een speciale dumpling werkplaats waar we in een dag leren hoe we stap voor stap vijf verschillende type dumplings maken.

kookles_peking_eend_beijing

Een Beijing obsessie, de houtoven geroosterde Peking Eend waarvan keizers, fijnproevers, en gewone mensen al honderden jaren onder de indruk zijn. Het recept en de specifieke manier van bereiden is in Beijing 600 jaar geheim gehouden. Ga met ons mee voor een live cooking demonstratie en hands-on workshop van de voorbereiding van de eend, het roosteren en de presentatie.

U kunt de kunst afkijken terwijl de meester-koks hun buitengewone gerechten bereiden. Niet in een leslokaal of kookstudio maar terwijl zij aan het werk zijn in de keukens van hun restaurants. U krijgt ‘tips and tricks’, recepten, demonstraties en choaching van de top van culinair China.

china_cuisine_shanghai_kookles

`Chopsticks in Shanghai` is een speciaal halve dag programma waarbij de focus ligt op het koken met regionale ingrediënten. De kok neemt u mee naar de locale markt waar u geniet van de veelheid aan kleuren, geuren en smaken van de locale producten en het authentieke leven in Shanghai.